Over ons

Bij de Nationale Sportopleidingen ben je verzekerd van het hoogste niveau binnen de hockeywereld. Dit is een opleiding die zich aan de deelnemers aanpast. Nationale Sport Opleidingen is opgezet om in een paar intensieve dagen met veel persoonlijke aandacht snel een hoge kwaliteit trainers certificaat te behalen. Nationale Sport Opleidingen biedt dan ook de ambitieuze hockeytrainers de kans om die technische onderbouwing te behalen. Deze opleidingen zijn intensief, meerdaags en de lesstof is uitdagend. Uiteindelijk ronden de cursisten hun opleiding af door een stage binnen Nationale Sportkampen, door te begeleiden op de hockeykampen.

Deze stage is opgezet om de cursisten de mogelijkheid te bieden een de geleerde punten toe te passen in de praktijk. Iedere zomer zijn er ongeveer 300 begeleiders, trainers en topcoaches in de weer om de kinderen door heel Nederland te voorzien van hoge kwaliteit hockeykampen. Deze enthousiaste, gedreven en veelal talentvolle trainers vormen het fundament van Nationale Sportkampen.

Uniek aan de cursussen van Nationale Sport Opleidingen is;

  1.   Je behaalt een hockeytrainer certificaat binnen een paar dagen
  2.   Er wordt zeer praktijk gericht gewerkt
  3.   De cursussen worden door de beste trainers, coaches en specialisten van Nederland gegeven
  4.   Er hoeft geen huiswerk te worden gemaakt

De Nationale Sport Opleidingen organiseert opleidingen voor hockeytrainers en is begonnen als een initiatief van Roelant Oltmans, Marc Lammers, Raoul Ehren en Sjoerd Marijne in samenwerking met Nationale Sportkampen. Met de belangrijke missie het technische kader in Nederland te versterken met oog voor de vernieuwing in de sport zijn de Nationale Sport Opleidingen gestart.

De opleidingen zijn van hoge kwaliteit. Verschillende clubs hebben aangegeven ook de beloning van hun trainers hierop aan te passen. Het grote verschil is dat je jouw Nationale Sport Opleidingen Hockeytrainer certificaat in een paar dagen kan halen en les krijgt van de toonaangevende toptrainers en –coaches in de hockeywereld. Voor alle duidelijkheid, dit certificaat staat geheel los van de KNHB Trainer/Coach Opleidingen en heeft geen relatie met het programma, de oefenstof, de leerwijze en de toetsing van deze opleiding. De cursist komt dus niet in het bezit van een KNHB diploma.

Hockeytrainer in een een paar dagen!
Door veel hockeyverenigingen in Nederland is aangegeven dat er een gebrek is aan opleiding van hun toch veelal talentvolle en ambitieuze trainers. Onderzoek wijst uit dat een belangrijke reden van het gebrek aan goed opgeleid kader niet komt door een gebrek aan belangstelling of aanbod, maar voornamelijk door tijdgebrek. Het combineren van werk, studie en hockey met het behalen van een trainersopleiding is lastig en tijdrovend. Veel ambitieuze trainers kiezen voor puur de ervaring in plaats van de essentiële onderbouwing in de vorm van een gedegen trainersopleiding die jou trainingen op een hoger niveau kan brengen.

Wij vinden dat dit anders kan. Wij bieden ambitieuze hockeytrainers de kans om in een intensieve 2 en 3 daagse cursus de lesstof tot zich te krijgen en vervolgens in stage-weken het diploma af te ronden. In deze cursus wordt gewerkt met de beste opleiders van Nederland. Hou de website in de gaten voor meer informatie hierover.

Doelgroep
De trainersopleiding is bedoeld voor trainers en coaches vanaf 16 jaar van jeugd- en seniorenteams. Ben jij enthousiast, ambitieus, heb je kennis van hockey, is jouw eigen hockeyvaardigheid in orde en wil jij het vak leren van inspirerende en toonaangevende boegbeelden van het hockey, dan is deze cursus zeker ook voor jou bedoeld!

Organisatie
De organisatie ligt in handen van de Nationale Sportkampen. Al sinds 2003 worden met veel succes de Nationale Sportkampen georganiseerd met als doel: het organiseren van diverse kwalitatief sterke sportkampen in heel Nederland. Hiermee wil de organisatie de kwaliteit, veelzijdigheid en het aanbod van sportkampen vergroten met zowel aandacht voor breedtesport als topsport en sport onder de jeugd stimuleren. Van de >5000 kinderen die jaarlijks naar de Nationale Sportkampen gaan doet het grootste deel mee aan de Nationale Hockeykampen en Tophockeykampen. Daarnaast wordt tennis, voetbal en rugby aangeboden en combinatieprogramma’s als multisport en sport&spel voor kinderen van 5 t/m 17 jaar. Meer informatie hierover is te lezen op www.nationalesportkampen.nl

Iedere zomer zijn er ruim 400 begeleiders, trainers en topcoaches die de kinderen nieuwe technieken, tactieken en andere facetten van sport bij brengen en hen de zomer van hun leven laten beleven. Deze enthousiaste, gedreven en veelal talentvolle trainers vormen het fundament van de Nationale Sportkampen. Hoewel wij zeer trots op ons niveau van begeleiders zijn, bleek dat er in Nederland een structureel tekort is aan trainersopleidingen. Met de Nationale Sport Opleidingen wordt niet alleen het technisch kader van de vereniging versterkt, maar zijn de deelnemers van de Nationale Sportkampen gegarandeerd van gedreven, enthousiaste en enorm goede begeleiders!

Contact
Nationale Sport Opleidingen
Havenstraat 180
1401 EM Bussum (NH)
Openingstijden: van 9.30 uur tot 17.00 uur.
Tel: 035-544 5330
E-mail: jesper@nationalesportopleidingen.nl